Glavna jela

среда, 9. новембар 2016.

Pasulj sa rebrima

Pasulj sa rebrima

Nije da se hvalim,ali nema jela koje mi ne bi uspelo.Uvek je savršenog mirisa i ukusa...Slike koje cete videti je cak sam suprug slikao,kaze, da ima za uspomenu :).I dodaje na to: "eh kad bi mogao i ukus da se memorise nekako".




Pa da počnemo :)


Sastojci:

  • 3-4 solje pasulja (sami odredite količinu)
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 sargarepa
  • 2 lovorova lista
  • nekoliko manjih komada rebra 
  • 2-3 cena belog luka
  • so,biber,vegeta


Priprema:
Prvo dobro operite pasulj i stavite ga da se kuva 30-ak minuta.Za to vreme prodinstajte crni luk i kad vec bude pri kraju dodajte mu narendanu sargarepu i dinstajte jos nekih 5 min.Pasulj sklonite sa sporeta, procedite ga,operite serpu i opet vratite pasulj u nju,a zatim dodajte luk i sargarepu,nalijte novom,cistom vodom i nastavite sa kuvanjem.Ja licno dinstam luk u nekoj drugoj serpi (ne u tiganju),pa onda taj ocedjen pasulj samo presipam u tu gde sam dinstala luk i sargarepu.Kada nalijete vodom dodajte vegetu,biber,lovorov list i kosti i ostavite da se kuva jos jedno 2-3 h (u zavisnosti od toga koja je sorta vašeg pasulja) uz povremeno dodavanje vode.
Ukoliko zelite da vam pasulj ostane corbast dovoljno je da mu samo dodate zaprsku kad se skuva i to je to :).
Sto se tice zapecenog pasulja nakon sto se skuva presipajte ga u posudu u kojoj cete ga peci (vatrostalnu ciniju ili neku tepsiju),a vodu pospite.Prelijte ga zaprskom i ubacite na kratko u rernu.Pasulj je gotov kad onako pomalo počne da hvata koricu.
Medjutim,ni tu nije kraj 😁😁.Kad ga izvadite iz rerne mozete mu dodati jos jednu zaprsku,ta je najsladja 😜.
U neku manju posudu prodinstajte beli luk na ulju,sklonite sa vatre i dodajte pola kasicice aleve paprike i time prelijte tek izvadjeni pasulj izrerne.Verujem da cete tek tada biti oduševljeni.Servirajte uz zalucene paprike.

Prijatno 🍴!

Нема коментара:

Постави коментар