Glavna jela

недеља, 16. октобар 2016.

Djuvec

Djuvec

Sastojci:
-2 glavice crni luk
-6 većih krompira
-1/2 solje pirinča
-1 sargarepa
-1 do 2 paradajza
-so,aleva paprika,začini

Priprema:

Izdinstajte luk,dodajte sargarepu (narendanu) i paradajz.Ako je paradajz svez onda ga prvo oljuštite i isecite na sitne komadiće.Dinstajte sve to na umerenoj vatri,a zatim ubacite krompir i pirinač.Ja krompir secem na kolute.Posolite,dodajte alevu papriku (1 kasicicu) i začine po zelji,nalijte vodom (ne previše) i pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 do 45min.Po zelji mozete dodati i meso.

Trebalo bi da povremeno proverite da li ste sipali dovoljno vode,da vam pirinač ne bi ostao nekuvan.I krompir,takođe.

Prijatno 😀!

Нема коментара:

Постави коментар