Glavna jela

петак, 11. новембар 2016.

Gulas

Gulas sa svinjskim mesom i sampinjonima 


I konacnooo...moje omiljeno jelo 😁.Uvek ga spremam sa zadovoljstvom,a ukus je...mmmm,fantastičan.
Sa ovim jelom ne mozete mnogo pogrešiti,jednostavno je za pripremu,savršeno za nove domaćice koje bi htele da se dokazu 😂😂.

Sastojci:

  • 1/2 kg svinjskog mesa (od buta)
  • 3 glavice crnog luka
  • 1 veca ili 2 manje sargarepe
  • aleva paprika,vegeta,biber
  • 1 pakovanje sampinjona


Priprema:

Dinstajte luk na umerenoj temperaturi i pred kraj dodajte sargarepu scenu na male kockice.Dok se to dinsta meso isecite na kocke (bolje manje,otprilike 1x1 cm),posolite ga i pobiberite po ukusu.Serpu u kojoj ste dinstali luk sklonite sa sporeta,dodajte meso i 1 ravnu kasiku aleve paprike.Kasikom snažno promešajte i dodajte 1 solju vode,zatim vratite na sporet da se dinsta uz povremeno mešanje i dolivanje vode.Dok se meso krcka dobro operite i oljuštite sampinjone,a zatim ih isecite na 3-4 dela.Sat vremena nakon krckanja mesa dodajte sampinjone i krckajte jos 1h otprilike.
Evo kako to treba da izgleda dok se sprema:
Nemojte preterivati sa dodavanjem vode,jer ne biste da pravite corbu sa mesom,vec gulas.I računajte na to da ce i sampinjoni ispustiti tecnost.

Нема коментара:

Постави коментар