Spremanje sardine je pravo zadovoljstvo.Ne oduzima puno vremena i ne zahteva puno sastojaka, ali se zato spremite za krckanje 😁.Samo pripremanje ne traje vise od 15 minuta dok krckanje zahteva 6-8 h.Medjutim,nemojte dozvoliti da vas to obeshrabri,jer je krajnji rezultat izvanredan, a to je valjda i svrha pripremanja,ne samo ovog jela,vec i svega ostalog.
Sastojci :
Priprema :
U dubljoj posudi (mozete koristiti i "Krcka") poređajte drvene stapice da vam se sardina ne bi zalepila za dno u toku kuvanja,a onda redjajte sardine ovim redom: sardine -so-sardine- vegeta (po 1 ravna kasika) i tako dok imate sardina.Kada to poredjate dodajte sitno iseckan crni luk i sargarepu scenu na kolutove.Na kraju dodajte 2-3 lovorova lista i prelijte vinom i uljem.Kolicina ulja i vina takodje moze da varira.Najbolje bi bilo da idete ovim redom: casa vina,casa ulja i tako dok ne prelije ribu u posudi. Poklopite serpu i krckajte sardine na nekoj srednjoj temperaturi (tek da se oseti krckanje) oko 6 do 8 h.Zavisi od količine i samog sporeta,kao i od veličine ribe.Ako niste preterali sa jacinom vatre onda ne bi trebalo ni da tokom celog procesa mešajte sardine,sigurno vam nece zagoreti.Medjutim,ukoliko imate popularnog " Krcka" to vam svakako nece biti problem.Njegova prednost je da u njemu apsolutno ništa ne zagreva,a takodje i nema potrebe za dizanjem poklopca i bilo kakvim proveravanjem.Znaci,ubacite sve potrebne sastojke, poklopite i odete na neku kaficu,u neki soping ili radite bilo sta narednih 6 h,jer o njemu nemate potrebe da razmišljate 😀.
Prijatno!! 🐠 🐠
Sastojci :
- 4 kg papaline (moze i neka malo krupnija riba,ali nemojte preterivati)
- 1 l ulja
- 1 l belog vina
- 2 glavice crnog luka
- 2 srednje sargarepe
- vegeta,so
- 2-3 lovorova lista
Priprema :
U dubljoj posudi (mozete koristiti i "Krcka") poređajte drvene stapice da vam se sardina ne bi zalepila za dno u toku kuvanja,a onda redjajte sardine ovim redom: sardine -so-sardine- vegeta (po 1 ravna kasika) i tako dok imate sardina.Kada to poredjate dodajte sitno iseckan crni luk i sargarepu scenu na kolutove.Na kraju dodajte 2-3 lovorova lista i prelijte vinom i uljem.Kolicina ulja i vina takodje moze da varira.Najbolje bi bilo da idete ovim redom: casa vina,casa ulja i tako dok ne prelije ribu u posudi. Poklopite serpu i krckajte sardine na nekoj srednjoj temperaturi (tek da se oseti krckanje) oko 6 do 8 h.Zavisi od količine i samog sporeta,kao i od veličine ribe.Ako niste preterali sa jacinom vatre onda ne bi trebalo ni da tokom celog procesa mešajte sardine,sigurno vam nece zagoreti.Medjutim,ukoliko imate popularnog " Krcka" to vam svakako nece biti problem.Njegova prednost je da u njemu apsolutno ništa ne zagreva,a takodje i nema potrebe za dizanjem poklopca i bilo kakvim proveravanjem.Znaci,ubacite sve potrebne sastojke, poklopite i odete na neku kaficu,u neki soping ili radite bilo sta narednih 6 h,jer o njemu nemate potrebe da razmišljate 😀.
Prijatno!! 🐠 🐠
Нема коментара:
Постави коментар