Pilav
Sastojci:
-1 veca glavica crni luk
-1 sargarepa
-1 solja pirinča
-so,biber
-pileće meso (batak ili karabatak)
Priprema:
Sitno iseckajte crni luk i propržite,zatim dodajte narendanu sargarepu i dinstajte jos malo.Kad se prodinsta dodajte pirinač i sipajte malo vodu.Ja licno kad pravim pilav uvek uz njega pravim i supu,jer taman malo prokuvam meso,a i umesto vode u pilav sipam 2-3 kutlace supu.Takodje,uvek pilav pravim u vatrostalnu posudu pa ne moram da dinstam u tiganju a da posle sve to prebacujem u neku tepsiju.Nakon sto ste izdinstali luk i sargarepu,dodali pirinač i supu (ili vodu),posolite i pobiberite po ukusu,dodajte meso i stavite da se malo krcka na sporetu.Na pola kuvanja dosipajte jos jednu solju vode i stavite u rernu da se zapece.
Prijatno!!
Нема коментара:
Постави коментар