Glavna jela

уторак, 4. октобар 2016.

Domaca supa

Domaća supa

Ovo je prvo jelo koje sam ja naučila da spremam,ne previše zahtevno,a tako ukusno i zdravo!

Sastojci:

  • Piletina (sta god da trenutno imate-belo meso ili batak,svejedno je) 
  • Vegeta -1 kašičica
  • Biber -po ukusu
  • Veza zeleni (persun,paskanat,celer,sargarepa)
  • Fida -2 kruga



Priprema:

U serpu stavite meso da se kuva (jedan batak ili približna količina) i dodajte vezu zeleni,sve to kuvajte na srednjoj temperaturi.Kad se meso skuva izvadite ga iz serpe i iscepkajte na sitne trakice,a zatim vratite u serpu,dodajte vegetu,biber i fidu i smanjite  temperaturu. Ostavite da se kuva jos nekih 10-ak minuta i supa je gotova :).


Bonus saveti:

Ako nemate vezu zeleni mozete ubaciti samo sargarepu isečenu na kolute ili samo persun,s tim sto se persun stavlja 5 min pred kraj kuvanja.

Mozete koristiti i kocke za supu,one daju posebnu aromu supi.

Dodajte knedle,deca ih obožavaju.



Prijatno :)! 



Нема коментара:

Постави коментар