Glavna jela

четвртак, 10. новембар 2016.

Sampinjoni sa alevom

Sampinjoni sa alevom


Ja inace i nisam neki ljubielj ni sampinjona ni nekih drugih vrsti pecuraka,ali na ovaj nacin ih vrlo rado spremam.Ne zahteva puno vemena ni puno truda,brzo i lako se sprema,a fantasticnog su ukusa.


Sastojci:
  • 1 pakovanje sampinjona
  • vegeta
  • biber
  • aleva paprika
  • malo persuna
Priprema:

Sampinjone operite,ocistite i secite vece na 3-4 dela,manje na 2 dela.Dodajte biber po ukusu,ali nemojte preterivati.Nemojte odmah dodavati vegetu jer rizikujete da izgubite na ukusu.Sipajte ulje i dinstajte na umerenoj temperaturi.Kada ispari tecnost koju su pecurke same ispustile proverite da li su gotove,ako nisu dodajte jos pola solje vode i nastavite sa dinstanjem dok sva voda ne ispari.Sklonite sampinjone sa sporeta i tek tada ih posolite,dodajte 1 do 2 kasicice aleve i po zelji dekorisite persunom!

Prijatno!!
P.S. Ovo na slici je količina od jednog pakovanja,tako da cete računati od prilike 1 pakovanje za 1 osobu,osim kada ide kao prilog,tada je ova količina dovoljna za nekoliko osoba.

Нема коментара:

Постави коментар